Videoproducties_Arnhemblauw


Een film die ik gemaakt heb in opdracht van Euromaster, Michelin en VHD. De film is een verslag van de dag die deze bedrijven, met name VHD, hebben georganiseerd om de nut van winterbanden aan te tonen. Voor deze dag werd een aantal bedrijven en organisaties die direct met vervoer te maken hebben en mensen die in de media werkzaam zijn op het gebied van vervoer, met name auto, uitgenodigd. Zij kregen een leuke dag waarin zij zelf konden ervaren wat het verschil is tussen winter- en zomerbanden in verschillende situaties. Aan het eind van de dag werd een crashtest uitgevoerd om de impact en het gevolg van het verschil van wel of geen winterbanden te tonen.
De film die ik van deze bijzondere dag gemaakt heb werd later als DVD opgestuurd naar de deelnemers voor verdere promotie.
Hoe goed winterbanden werken wordt helemaal duidelijk als je weet dat de crashtest opgenomen is op een dag dat de temperatuur ver boven de 7 Celsius was. Zou de temperatuur 7 of lager zijn geweest dan was het verschil nog groter. Normaal gesproken heeft nl.winterbanden vooral effect als de temperatuur onder de 7 graden is.

De film is opgenomen op de oudste anti-slipschool van Nederland, die van Rob Slotermaker in Zandvoort. (
slotemakers.nl/ )
De originele DVD duurt 16 minuten, voor 2 van de samenwerkende bedrijven werden 2 aparte verkorte versies gemaakt. Deze versie is de versie die ik voor Euromaster heb gemaakt.Dit is het fragment van "Altijd Wat" 10 december 2010, Nederland 2 waarin een deel van mijn film over de "Schadelast-reductiedag" wordt vertoond.