Videoproducties_Arnhemblauw

De prijs voor een film en de leveringsvoorwaarden. 


Als mensen mij vragen:"wat kost een film?" zeg ik meestal "Wat kost een auto?" Want afhankelijk wat voor een auto u wilt hebben hangt daar natuurlijk een bijbehorende prijs. En met bedrijfsvideo's is dat net zo! Dat betekent dat u van mij een vrijblijvende en op maat gemaakte offerte ontvangt. Hierin staan alle kosten die voor de voorbereiding, het opnemen en het afwerken, nodig zijn om uw videoproductie te maken. Naast opnamedagen en montagedagen kunnen dat ook kosten zijn voor een voice-over (spreekstem), muziekrechten, presentatoren, spelers, enz. Ook eventuele betalingsafspraken kunt u hier op terug vinden. En afhankelijk van de grote van de opdracht maken we een afspraak over hoe de betaling geregeld wordt. Dit kan in één keer maar ook in 2 of 3 delen. De reis- en verzendkosten, € 0,30 per km, kunnen pas na afloop van het maken van de film vastgesteld worden en zal daarom pas aan het eind van de videoproductie berekend worden. De algemene leveringsvoorwaarden die ik hanteer, zijn opgesteld en gedeponeerd door de vereniging crewbelangen, CNV en FNV KIEM, voor freelancers in de audiovisuele branche. Deze voorwaarden kunt u hier downloaden.

Ik kan me voorstellen dat u nog niet echt een indruk hebt wat de kosten van uw film zijn. Daarom geef ik u hier de prijs van de kosten voor de verschillende werkzaamheden en de verschillende crew-opties per dag. 

PRIJZEN PER DAG

Synopsis, scenario, research en uitwerken script/draaiboek, editing, grafische vormgeving, en productie: per dag € 300 tot € 450
Montage DVCam Mac G4 & Final Cut Pro, per dag / 8 uur € 400

PRIJZEN CAMERACREW  

Cameraman per dag € 450
Cameraman en geluidsman per dag € 850
Regisseur, Cameraman en geluidsman per dag € 1300

Vaak noem ik het voorbeeld als iemand mij vraagt wat kost een film, wat kost een auto, met veel geluk heb je een leuk tweede handje voor misschien € 500 maar er zijn natuurlijk ook auto's die zo rond de € 100.000 kosten.

Prijzen vanaf jan. 2016, prijswijzigingen voorbehouden.