Videoproducties_Arnhemblauw

Voorlichtingsfilm:


Bij deze film staat de boodschap centraal. Een open deur natuurlijk maar aan de hand van een film die ik voor de Nederlandse Roeibond gemaakt heb zal ik dit uitleggen. Voor hun heb ik een dvd gemaakt over “Aangepast Roeien”. In deze film wordt een specifiek onderdeel van het werk van de Roeibond uitgelicht. Namelijk wat zij als bond kunnen betekenen voor roeiers die een aanpassing nodig hebben om te roeien en hoe de bond roeiverenigingen kan bijstaan als zij deze mensen bij hun vereniging willen laten roeien.
Ander voorbeeld voorlichtingsfilm: "Vrachtverkeer - nu en over 15 jaar" Ministerie van verkeer en waterstaat

Bedrijfsfilm:


Dit kan een film zijn waarmee u zich laat zien aan de wereld. En dat is vaak meer dan alleen de producten die u maakt maar ook uw visie, motivatie en uw totale bedrijfsconcept. Met als uiteindelijk het doel de kijker in beweging laat komen en uw omzet laten groeien.
Een
bedrijfsfilm kan ook voor uitsluitend intern gebruik gemaakt worden. Het doel van zo’n film kan zijn het verhogen van het bedrijfsgevoel en de samenhang van de verschillende vestigingen. Bijvoorbeeld niet het product staat op de voorgrond maar juist de mensen. Of zoals in één van mijn films iemand zei: “Het kapitaal van het bedrijf wordt niet gevormd door de producten maar door de mensen, zij zijn het KAPITAAL van het bedrijf”.
Voorbeeld bedrijfsfilm: Team Care

Instructie en/of lesfilm:


U hebt een product, programma of mogelijk zelfs een groot aantal dansvariaties die voor uw doelgroep precies uitgelegt moet worden. Dan bent bij ons helemaal aan het goede adres. We hebben dit soort programma’s gemaakt voor onder andere de CITO en voor Ziko Centro de Danca. Zo’n programma stelt andere eisen dan de bovengenoemde programma’s. Er mag geen enkel onderdeel missen en zoals bijvoorbeeld voor de DVD “How to Salsa and Zouk with Ziko” moet de kijker ook de tijd hebben om de instructies op te volgen.
Voorbeeld lesfilm: How to Salsa and Zouk with Ziko

Documentaire:


Bij een documentaire kunt u denken aan een film die een beeld geeft van een politiek, wetenschappelijk, maatschappelijk of historisch onderwerp. Een documentaire is door zijn inhoud ook tijdloos. 4 Communication heeft bijvoorbeeld een documentaire voor de gemeente Buren gemaakt over de bouw van hun nieuwe gemeentehuis. In deze film laten we naast de bouw in al zijn stadia, ook de reden van de bouw zien en stellen we alle dorpen die onder de gemeente vallen, en dat zijn er veel, aan de kijker voor.
Op dit moment zijn we bezig met een zeer grote documentaire over een aantal muzikanten in Oost-Europa die Klezmer spelen, een van oorsprong Joodse muziek. Wat betekent dat voor hun muziek, voor hun identiteit en hoe reagert hun omgeving op deze muziek?
Voorbeeld documentaire: Bouw nieuwe gemeentehuis Buren


Reportage:


Organiseert u binnenkort een congres, feestdag, sportdag of een ander bijzonder evenement? Wij kunnen voor u daar een mooi videoverslag van maken en die op dvd zetten. Zodat u dat bijvoorbeeld aan alle deelnemers later kunt uitreiken. Een voorbeeld van zo’n dvd is de “Winterbandentestdag” die we voor VHD en Euromaster hebben gemaakt op het racecircuit van Zandvoort. En misschien hebt u voor zo’n dag een openingsfilm nodig? Wij kunnen dat natuurlijk voor u verzorgen!