Videoproducties_Arnhemblauw

Het maken van een videofilm in 3 stappen.

Het maken van een videoproductie, of het nu een bedrijfsfilm, een commercial, of iets anders is, bestaat uit drie stappen. Deze stappen zijn, het voorwerk, de productie en als laatste, de afwerking.

De Voorbereiding: kennismaking, treatment, scenario en draaiboek.

De eerste kennismaking en het formuleren van de eigenlijke boodschap:
Het begint natuurlijk dat u mij vraagt of ik iets voor u zou kunnen filmen. We maken naar aanleiding van uw vraag een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en tijdens dit gesprek zoeken we uit wat u wilt gaan vertellen, wat uw uw boodschap is. We kijken wat wilt u bereiken bij de kijker met de film, en waar u de film laat zien. En natuurlijk ook bepalend voor hoe het er uit gaat zien, en verbonden aan de hiervoor genoemde punten, het budget.
Ik werk dit voor u uit tot een treatment, het concept, met de offerte en leg dit nog steeds vrijblijvend aan u voor. Gaat u met dit concept akkoord dan werk ik dit uit tot een scenario en een draaiboek. Ook maken we afspraken wie wat gaat regelen. Vaak houdt dit in dat u aan geeft waar, wanneer en wie er u in uw organisatie gefilmd moeten worden. Is dit allemaal geregeld dan kunnen we verder met .....

De Productie: het opnemen van uw videoproductie.

Dit zijn de de dagen dat ik alles voor u ga vastleggen. Afhankelijk van uw boodschap, budget en dergelijke kan dit zijn met een kleine crew, een geluidsman en een cameraman/regisseur. Of een grotere crew: regisseur, cameraman en geluidsman, met misschien een presentator, mensen uit uw organisatie, met of zonder acteurs, in de studio of op locatie. En dat kan één dag filmen zijn of een aantal dagen.

Na bewerking: montage, audio-visuele vormgeving, voice-over tot de uiteindelijke videoproductie.

Van het gefilmde materiaal maak ik de eerste ruwe montage. Samen beoordelen we dit en kijken we wat er nog verbetert kan worden. Maken een keus voor de muziek, laten we dit speciaal componeren of kiezen we voor bestaand werk. De al uitgeschreven tekst voor de mogelijke vertelstem passen we aan bij de laatste montage zodat deze perfect aansluit bij de beelden. In dat geval selecteer ik voor u ook een aantal stemmen waaruit u de definitieve keuze kunt maken voor het inspreken. En, één van mijn specialiteiten, de audiovisuele grafische vormgeving. Het maken van titels, een leuke intro maken met uw logo, aftiteling en mogelijk ondertiteling in een andere taal. Uiteindelijk komen we tot het eindproduct. En dat eindproduct kan zijn......: